chrome firefox opera safari iexplorer

Рано чи пізно з паперовою газетою прощатимуться в усіх країнах, – експерт

19 грудня 2010 о 22:42

Раніше чи пізніше з паперовою газетою прощатимуться в усіх країнах. Так колись розпрощалися з пергаментом під натиском дешевшого і практичного паперу. Йдеться не про смерть, а скоріше перехід в іншу форму – легкий комп’ютер-планшет чи електронний папір. Хоча для колекціонерів чи багатих людей пошта завжди доставить ексклюзивну паперову версію. Про це сказав директор Інституту екології масової інформації Борис Потятиник під час модуля сертифікатної програми з філософії в Українському католицькому університеті «Еліти та суспільне служіння».

Говорячи про українську особливість цього процесу він підкреслив: «Ми прощаємося з тим, чого насправді ніколи не мали. Тобто, ми прощаємося із самою ідеєю щоденної елітної газети світового рівня. А точніше, з добрим наміром її створити».

«Інтернет, постачаючи новини та експрес-аналіз подій, виконує роботу, яка впродовж століть залишалася справою щоденних газет, – сказав Борис Потятиник. Частина щоденних газет переходить на систему „електронні будні – паперові вихідні“. Задовольняючи щоденні потреби аудиторії онлайновими версіями, на суботу-неділю готують спеціальний друкований випуск».

На думку Потятиника, газетяреві складно відповісти ствердно на питання, чи зможе інтернет-ресурс замінити справжню щоденну паперову газету. «Єдине, що може втішити в цій ситуації – це роздуми про змінність і плинність носіїв, на яких ми залишаємо свої поточні розмірковування. Від глиняних чи воскованих табличок до моніторів потративних комп’ютерів», – сказав він.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути