chrome firefox opera safari iexplorer

В Карпатах вже працюють підйомники і сніжні гармати

06 грудня 2010 о 20:50

Цього року туристам обіцяють нові траси. Проте за нове задоволення доведеться і більше платити...

Драгобрат — найвища і екстремальна лижна база в Україні. Як правило сюди їдуть, щоб покататися по першому снігу. Втім, щоб потрапити на гору, туристам доводиться проходити нелегкий шлях.

Щороку зима до України спускається саме з цих гір. Близнюка і Стіг — одні з найвищих вершин в Україні. Біля їх підніжжя і розташована лижна база з сотнею готелів і котеджів.

На вершину можна добратися на підйомниках крісел і бугелів. А любителі екстремального фрирайда можуть піднятися ще вище пішки. Саме тут як правило випадає перший сніг, а тримається аж до середини травня.

Потрапити на Драгобрат можна, доїхавши до села Ясиня з Івано-Франківська. Далі — тільки на могутньому джипі, хоча краще всього на Уазіку або Газі-66. Із-за довгої дороги планувати відпочинок слід щонайменше на три доби. За це доведеться викласти від півтора тисячі гривень. На Новий рік — удвічі дорожче. Втім, від туристів відбою немає.

Найзручніший український курорт — Славськоє, не дивлячись на низьку висоту гір і черги на підйомники. Зате потрапити сюди можна прямим поїздом з Києва або Львова. Покататися на вихідних в Славськом коштуватиме в середньому 700 гривень.

Михайло Кинаш, глава Славського селищної ради: «У Славськом одночасно можуть знаходитися до 14 тисяч туристів. Є 46 баз відпочинку, 20 підйомників, крісел і бугелів. Є де кататися і де відпочити» .

Зараз сніг тут тільки почав падати. Місцеві жителі говорять: щоб гора повністю засніжилася, потрібно ще принаймні тиждень. Втім, охочих покататися по першому снігу це не зупиняє.

Вже в ці вихідні запустили підйомники і в Буковелі. З настанням морозів тут запрацювали сніжні гармати. Відпочинок з мешканням на курорті взимку обійдеться від півтора тисяч гривень в добу. Втім, набагато дешевше житло можна знайти в довколишніх селах, що в півгодини їзди. Тоді відпочинок вийде значно дешевше.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути