chrome firefox opera safari iexplorer

Гравці «Сокола» вже півроку без зарплатні

23 січня 2011 о 11:33

Соколи на голодному пайку. Один із найліпших хокейних клубів Радянського союзу в занепаді. Півроку гравці «Сокола» без зарплатні. Тож напередодні чемпіонату світу з хокею ключові гравці збірної деморалізовані й розглядають пропонування з чужоземних клубів.

Сергій Климентев, капітан ХК «Сокіл-Київ»:

— Игрокам дали расписки за прошлый сезон на полгода, что за полгода выплатят долги. Полгода прошло, расписки закончились, что нам теперь делать.

Знають про негаразди й уболівальники «Сокола».

Руслан Новосад, уболівальник ХК «Сокіл-Київ»:

— Соколу деньги нужны. Пусть платит президент и будет «Сокол» чемпион наш.

Суперфан усіх спортивних клубів столиці. Парамон, як завжди стоїть за ворітьми суперника.

Парамон, суперфан:

— Что делать? Продать другому владельцу.

Уболівальники пропонують віддати українського «Сокола» білоруському батькові.

Власник «Сокола» — один із найбагатших українців Сергій Тарута. На грі його не побачиш. Подейкують, що бізнесменові проект під назвою «Сокіл» уже давно нецікавий.

Андрій Срюбко, гравець ХК «Сокіл-Київ»:

— Конечно, если судить по тому, как он посещает игры нашей команды, то тут, конечно, большой вопрос.

Команда не раз телефонувала до офісу Тарути з проханням про зустріч. Жодної реакції. Звернулися по коментар і «Вiкна». Відповіді не отримали. Зрештою на запитання, чому власник не виконує контрактних зобов’язань, відповів один із керівників клубу.

Сергій Корабльов, перший віце-президент ХК «Сокіл-Київ»:

— Ну, я не могу сказать, что инвестор не выполняет свои обязательства. Потому что не далее как в понедельник была погашена существовавшая задолженность за август месяц.

Борги у власника не лише перед командою. Буцімто через несплату відучора не працює сайт клубу. Закрили, бо на офіційному сайті команди з'явився лист кількамісячної давнини. У ньому члени команди звертаються по допомогу до перших осіб держави. Ті начебто відповіли: клуб приватний, тож влада тут ні до чого.

Раніше домашні поєдинки «Сокола» відбувалися о 19:00, останні два починаються о 13:00, бо вдень орендувати кригу значно дешевше.

Більшість гравців про негаразди в клубі на камеру відмовляються говорити. Бояться штрафних санкцій. Левова частка провідних соколів нині розглядає можливість ганяти шайбу деінде.

Сергій Климентев, капітан ХК «Сокіл-Київ»:

— Ряд ведущих игроков приглашают в чемпионат российской лиги, в команды белорусской лиги. Они вот ждут. Если не рассчитаются, то ребята, наверное, уедут.

Якщо до кінця січня зарплатні не виплатять, у «Соколі» можуть не дорахуватися половини ключових гравців.

Джерело: СТБ
Розділи: Здорова Спорт в Україні

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути