chrome firefox opera safari iexplorer

Обговорення Концепції мовної освіти «провели» заднім числом?

25 січня 2011 о 00:40

Міністерство освіти «провело» обговорення Концепції мовної освіти в Україні заднім числом. Про це заявляє громадський рух «Не будь байдужим!».

За спостереженням руху, у ніч із 23 на 24 січня з сайту Міносвіти прибрали повідомлення про те, що обговорення проекту згаданої Концепції розпочалося 27 грудня 2010 року, а з’явилася інформація, що пропозиції та зауваження приймалися з серпня 2010 року до 20 січня 2011 року, – передає «Українська правда».

Зараз на сайті Міносвіти справді розміщене датоване 20 січня повідомлення: «з серпня 2010 року до 20 січня п.р. тривав прийом пропозицій та зауважень від громадськості щодо проекту Концепції мовної освіти, який було розміщено на офіційному веб-сайті у рубриці «Громадське обговорення».

Як зазначається, до міністерства надійшла велика кількість пропозицій та зауважень, які розглядатимуться та узагальнюватимуться членами робочої групи на черговому засіданні.

Громадський рух наводить скріншот старої сторінки МОНМС від 23 січня 2011 року, з якої випливає, що обговорення почалось 27 грудня, а не «у серпні».

Як повідомлялося, 21 січня представники наукової еліти України оприлюднили відкритий лист до міністра культури й освіти Дмитра Табачника, в якому заявляли, що Концепція мовної освіти в Україні, запропонована міністерством, спрямована на русифікацію освіти.

«В разі її прийняття Концепція внесе хаос в систему освіти, загальмує її розвиток і поглибить розкол українського суспільства на мовно-культурному ґрунті», – йдеться в листі.

Його підписали почесний президент Києво-Могилянської академії В’ячеслав Брюховецький, професор Києво-Могилянської академії Володимир Панченко, посол Юрій Щербак, професор Університету ім. Карпенка-Карого Вадим Скуратівський та соціолінгвіст, доктор філологічних наук Лариса Масенко.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути