chrome firefox opera safari iexplorer

В селі на Київщині дитсадок відновив роботу після 10 років простою

23 січня 2011 о 12:46

Дитячий садок «Малятко» відкрили сьогодні у селі Польове Миронівського району. Через відсутність власної котельні, заклад не працював понад 10 років. Цьогоріч за кошти району і меценатів садочок відремонтувати.

Понад два десятки маленьких польовчан сьогодні вперше ступлять на поріг дитсадка. Перерізати червону стрічку приїхав губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк

Трирічна Ганночка у дитсадку сьогодні хоч і вперше, та почуває себе як удома. Вже встигла знайти подружку та обрала улюблену іграшку. Довкола іграшок тут розгортаються спражні баталії.

Як риба у воді почуває себе у садочку. Хлопець вже вирішив, чим буде тут займатися. Не обійшлося у перший день і без драм: трирічна Іринка зі сльозами на очах ховається від вихователів у татуся на руках. Більш сміливі дівчата лізуть на руки до губернатора.

Поки діти розважаються — батьки собі місця не знаходять.

Інна Тихончик, мама: «Стоїм тут, а душа там — бо переживаємо, як вони там себе ведуть і чи гуляють, чи плачуть».

Попри хвилювання — радіють: дитсадок розв'язав їм руки, тепер і на роботу можна ходити.

Мама: «Викручувались з різних ситуацій: то чоловік, то бабушки то дєдушки і тьоті і дядя — усі гляділи».

Дитсадок у селі Польовому порожнів понад десять років. Таких прикладів у області чимало.

Анатолій Присяжнюк, голова Київської облдержадміністрації: «Якщо взяти в цілому по Київщині — повірте, не десятки, а сотні диячих садочків треба відроджувати. Тому що вони були, але, нажаль, за часів попередньої влади все віддали, все позакривали. Вони не працювали, і сьогодні потрібно відродити. Віддавши дитину у садочок — дитина буде і у теплі, і дитина буде нагодована, і з дитиною займаються вихователі».

Прийматимуть до дитсадка малят від півтора до шести років. Віддати своїх дітей вже зголосилося 35 родин. У планах обласних урядників збудувати та реконструювати цьогоріч ще понад два десятки дитсадків і десять шкіл.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути