chrome firefox opera safari iexplorer

Міська влада вирішила розрекламувати Київ піснями

05 лютого 2011 о 11:26

Столична влада задумалася про популяризацію Києва, щоб прищеплювати молоді любов до рідного міста.

Робитимуть це за допомогою пісень, пише «Сегодня».

Спочатку популярним артистам запропонують написати пісні, у яких згадується Київ або ж його топоніміка, а потім це все запишуть на диск, повідомив голова комісії Київради з питань культури Олександр Бригинець.

«Найближчим часом ми розглянемо на комісії питання про випуск диска з піснями про Київ. Багато пісень залишилося з конкурсу на гімн столиці, вони цілком можуть увійти в цей альбом. Але також хочемо залучити поп-зірок до створення таким пісень. Це можуть бути треки, де просто згадується наше місто, якісь його особливості, знамениті місця, навіть кафе, дворики й так далі», — сказав депутат.

Серед таких пісень він назвав «Прованс» Йолки, де згадується аеропорт «Бориспіль», «Киянку» Гарика Кричевського, «Хрещатик» Павла Зіброва.

До слова, таку ідею підтримують і зірки. Так, Таїсія Повалій, кажуть вже має пісню про столицю ще з 2004 року, але записати не може через концерти. Щоправда її чоловік і продюсер пообіцяв, що співачка обов'язково братиме участь у фестивалі пісні про столицю.

Гарик Кричевський каже, що готовий писати й писати про Київ — про Поділ, потім про Андріївський спуск.

А от група «ТІК» планує написати пісню про київські затори на дорогах.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути