chrome firefox opera safari iexplorer

Влада тихцем вирішила підняти тарифи для киян? ФОТО

11 липня 2012 о 15:17

У той час, коли столичні мешканці пакують валізи, щоб поїхати у відпустку чи попрацювати у селі на городі, влада, схоже, вирішила тихцем підвищити тарифи на компослуги.

Про це свідчать платіжки, які містяни отримали за червень.

Згідно з ними, холодна вода подорожчала до 3,5 гривні (раніше 3,18) за кубічний метр, гаряча – до 17,41 гривні (до цього 16,24 гривні).

Також приблизно на 30 гривень подорожчало утримання будинків та опалення.

«Я коли це побачила, у мене істерика була! Ви бачили, що вони роблять. За територію на 20 гривень підняли! За що? За те, що сміття у дворі? Чи за те, що прибиральниці тижнями не видно? А вода? Знов подорожчання! Я завжди вчасно плачу, до 20-го, бо кожну копійку економлю», — мало не плакала мешканка лівого берега Людмила Анатолівна.

Платіжка за травень. Киянка каже, що заплатила до 20-го числа. Фото Української правди. Київ

«Ніхто нічого не пояснив. Він, старий, зайшов до них, питає, а вони в жеці кажуть, що нічого не знають. усім на все начхати!», — сказала жінка.Вона додала, що пенсіонер з її будинку ходив у ЖЕК, але там нічого не пояснили.

Інша столична мешканка відзначила, що, окрім підвищення тарифів, ще й борг нарахували.

«Щоб цей Попов з тої відпустки не повернувся. Тарифи тишком, поки Євро йшло підняли на все. Ще й борг нарахували, хоча ми все завжди до копійки платимо!», — обурилася Ольга.

Платіжка за червень. Чомусь нарахували тариф після 20-го числа. Фото Української правди. Київ

«А десь було в новинах про те, що тарифи на гарячу воду в Києві підняли на 2 гривні? А то щось все розказують про те, як все харашо, але при цьому якось підвищення тарифів чергове пройшло непомітно чи як?», — написала на своїй сторінці Інна, що живе на Оболоні.На те, що вода подорожчала звернули увагу і користувачі Facebook.

Платіжка Інни за травень. Фото Української правди. Київ

«У мене на холодну воду не підняли, а на гарячу підняли до 16.24, а було 14.14 гривні. Квартплата не подорожчала, тільки за газ підняли з 15.64 до 20.07 гривні», — додала Інна, відзначивши, що платить на початку місяця через інтернет.

Тарифи у платіжці за червень уже інші. Фото Української правди. Київ

Однак столична влада запевнила, що вода подорожчає всюди, але не в Києві.Як відомо, 10 лютого Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, ухвалила рішення про підвищення з 1 березня в середньому на 7,8% тарифів на водопостачання та водовідведення для населення.

Коментуючи заяву «Київводоканалу» про збільшення на 6% тарифів за вказані послуги з 1 березня, перший заступник голови Київської адміністрації Олександр Мазурчак заявив, що в КМДА ще не прийнято рішення про введення для населення нових підвищених тарифів за ці послуги.

«У них вводиться з 1 березня… У нас нашого розпорядження щодо введення для населення цих тарифів нема», — заявив тоді Мазурчак.

Проте, незважаючи на обіцянки вдали, у березні тариф у платівках киян такизріс до 3,18 гривні за холодну воду.

Наприкінці червня Кабмін виділив Києву 2,5 мільярда гривень на компенсацію різниці в тарифах перед «Київенерго», «Екостандартом», «Київводоканалом» та іншими котельнями столиці.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути