chrome firefox opera safari iexplorer

Як влада «кидає» молодих журналістів

25 лютого 2011 о 11:02

16 вересня 2009 року Міністерством України у справах сім‘ї, молоді та спорту серед представників центральних та регіональних засобів масової інформації, які працюють над висвітленням перспектив розвитку молодіжної політики в державі, було оголошено конкурс «Молодь – майбутнє України».

5 серпня 2010 року конкурс було успішно звершено і визначено переможців. За результатами оцінки конкурсних робіт у 5 номінаціях переможцями були визнані четверо журналістів. В одній з номінацій перемогу розділили двоє учасників, а у трьох номінаціях взагалі найкращою виявилася одна й та сама учасниця.

Відповідно до п.6.3 Положення про проведення щорічного конкурсу серед представників засобів масової інформації «Молодь – майбутнє України», затвердженого наказом Міністерства України у справах сім‘ї, молоді та спорту №2367 від 03.07.2009 року, переможців конкурсу Мінсім‘ямолодьспорт планувало відзначити грошовими преміями, дипломами та спеціальними призами.

Проте нагородження переможців відкладалося наступні п‘ять місяців, а 31 грудня 2010 року результати зазначеного конкурсу були взагалі скасовані. 

Підстава — наказ Мінсім‘ямолодьспорт №4735, відповідно до якого Міністерство юстиції України, перевіряючи накази Мінсім‘ямолодьспорту, знайшло «….невідповідність Положення про проведенні щорічного конкурсу серед представників ЗМІ «Молодь – майбутнє України» законодавству України та наявність у документі норм, що зачіпають права й законні інтереси громадян».

Таким чином конкурс, який мав на меті «…стимулювати у мас-медіа інтерес до питань реалізації молодіжної політики, пошуку талановитих журналістів і залучення їх до співпраці з Міністерством…» виявився імітацією активної роботи, з одного боку, і дарма витраченим часом з боку журналістів.

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко направив депутатський запит Прем’єр-міністру України з проханням розглянути дані факти, дати їм відповідну оцінку та забезпечити реалізацію прав представників ЗМІ на отримання належної винагороди.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути