chrome firefox opera safari iexplorer

Для повного зняття з експлуатації ЧАЕС треба близько 100 років

28 березня 2011 о 17:46

Для повного зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС треба близько 100 років. Про це на прес-конференції повідомив перший заступник голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Дмитро Бобро.

«Весь період зняття з експлуатації ЧАЕС розрахований на сто років», — сказав він. Фахівець зазначив, що це пов’язано зі значним радіоактивним забрудненням обладнання і території.

За словами Д.Бобро, те саме стосується і об’єкту «Укриття» над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. Він пояснив, що причиною такого значного терміну є те, що це небезпечні з точки зору радіаційної безпеки об’єкти. За його словами, потрібен значний час для зменшення радіоактивації конструкцій реактора та інших частин цього об’єкту.

Д.Бобро сказав, що зараз надзвичайно важко оцінити загальну вартість зняття з експлуатації ЧАЕС протягом зазначеного строку. Разом з тим він додав, що на найближчі п’ять років на ці завдання треба виділяти близько 1 млрд грн щорічно.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Довкілля Здорова

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути