chrome firefox opera safari iexplorer

Пенсійну реформу розпочнуть уже в березні

03 березня 2011 о 09:21

Реалізація пенсійної реформи залишається в переліку ключових зобов’язань України для отримання чергового траншу кредиту МВФ.

При цьому почати реформу, а отже прийняти урядовий пенсійний закон, парламент повинен до кінця поточного місяця.

Таке зобов’язання уряду України закріплено у проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику (МЕФП), який узгоджено українською стороною та місією МВФ за результатами її роботи в Києві з 1 до 14 лютого 2011, повідомляє ZN.UA.

«Маяк на кінець грудня з введення в дію законодавства, необхідного для впровадження пенсійної реформи, не було дотримано, але закон набуде чинності як тимчасовий захід», — зазначає уряд у меморандумі з МВФ.

Таким чином, щоб розраховувати на розгляд радою директорів МВФ питання щодо виділення чергового траншу в середині квітня, Київ до кінця березня має прийняти пенсійний закон, що відповідає принципам, які викладені в торішніх версіях меморандуму (попередня умова).

Раніше передбачалося ухвалення цього нормативного акту ще до кінця 2010 року.
Між тим, уже другий комітет Верховної Ради розкритикував і відмовився схвалювати пенсійний законопроект Кабміну № 7455.

Представники уряду та президент заявляють, що Україна вимушена йти на підвищення пенсійного віку.

Спочатку пенсійна реформа передбачала поступово підвищувати пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців починаючи з 2011 року.

Для чоловіків, що працюють на державній службі, пенсійний вік повинен бути підвищений до 62 років з 2013 року.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути