chrome firefox opera safari iexplorer

Рада візьметься за пенсійну реформу вже в четвер

15 березня 2011 о 13:54

Верховна Рада у четвер, 17 березня, розпочне розгляд законопроекту про реформування пенсійної системи.

Як повідомив депутат Андрій Павловський, документ щодо пенсійної реформи «несподівано з'явився» у порядку денному парламенту.

«Незважаючи на те, що два профільних комітети ухвалили рішення відхилити його і направити до уряду на доопрацювання, сьогодні раптом випадково депутати побачили його. Він стоїть у порядку денному на четвер», — зазначив він.

Нагадаємо, реалізація пенсійної реформи — в переліку ключових зобов'язань України для отримання чергового траншу кредиту МВФ. При цьому почати реформу, а отже прийняти урядовий пенсійний закон, парламент повинен до кінця поточного місяця.

Пенсійна реформа передбачає поступово підвищувати пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців починаючи з 2011 року. Для чоловіків, що працюють на державній службі, пенсійний вік повинен бути підвищений до 62 років з 2013 року.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути