chrome firefox opera safari iexplorer

Компанія HiPP запевнила, що токсинів у її дитячому харчуванні – менше норми

14 квітня 2011 о 16:51

У відповідь на поширену інформацію про дослідження Каролінським Інститутом екологічної медицини (Швеція) щодо вмісту небезпечних речовин у молочних сумішей та молочних зернових каш найпопулярніших торгових марок дитячого харчування Organix, HiPP, Nestle і Holle, компанія HiPP запевнила, що порушень затверджених норм у її продукції немає.

Компанія HiPP звертає увагу, що, відповідно до стандартів, встановлених ВОЗ і EFSA (Європейське агентство по стандартах на харчові продукти), вміст кадмію у молочній каші HiPP у 14 разів, а миш'якуу 6 разів менший за встановлені норми.

Керівник дослідження Карінг Льюнг також підтверджує цей факт в інтерв’ю британській газеті «Daily Mail».

Наявність цих металів у продуктах харчування пояснюється тим, що кадмій, миш'як і свинець є природними елементами, які містяться у ґрунті, так само, як і залізо, кальцій, йод та інші цінні для нашого організму мікроелементи. Тому повністю уникнути їх потрапляння у зернові чи інші рослини неможливо, зазначає у своїй заяві компанія HiPP.

Так, згідно з нормами, встановленими ЄС, припустиме тижневе надходження (Tolerable Weekly Intake TWI) у розмірі 2,5 мкг на кг маси тіла. Наприклад, для немовляти вагою 5 кг допускається TWI у кількості 12,5 мкг кадмію. Виходячи з даних Каролінського Інституту, якщо за тиждень будуть спожиті 7 порцій Рисової каші з бананом HiPP*, в організм надійде близько 0,91 мкг кадмію, що в 14 разів менше за норму.

Для миш'яку припустиме добове надходження (Acceptable Daily Intake ADI) становить близько 2 мкг на кг маси тіла. ADI для немовля вагою 5 кг складає 10 мкг. Виходячи з даних Каролінського Інституту, Рисова каша з бананом HiPP містить 1,7 мкг миш'яку на порцію. Тобто, щоденна порція в 6 разів нижча за показник ADI, і, отже, є безпечною як частина щоденного раціону.

Компанія наголошує, що продукти дитячого харчування HiPP є безпечними і можуть споживатися дітьми без будь-яких обмежень. Сировина, яка використовується для виробництва усіх видів продукції, відповідає жорстким внутрішнім критеріям якості, які по деяких показниках строгіші, ніж того вимагає Європейське законодавство. В середньому, кожен продукт ТМ HiPP проходить близько 260 перевірок, що є документально підтвердженим. Процес перевірок включає, зокрема, і контроль вмісту миш'яку, кадмію та свинцю, як природних компонентів, у ґрунті де вирощується сировина для виробництва.

«Рідна країна»

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути