chrome firefox opera safari iexplorer

Нормальних доріг до Євро можна не чекати

22 квітня 2011 о 13:30

«До проведення футбольного чемпіонату Європи у 2012 році значне покращення стану доріг не передбачається», — заявив сьогодні під час прес-конференції міністр інфраструктури України Борис Колесніков.

«Взагалі, УЄФА не має таких жорстких вимог по дорогах... Протяжність України 1500 км, і побудувати дороги за півтора-два роки практично неможливо. Для цього потрібно мати матеріальні ресурси, і усі розмови про концесію це казки. В Україні немає ринку для створення платних автодоріг»,- підкреслив міністр.

Він навів приклад Іспанії, яка на початку 90-х років побудувала платну магістраль, по якій ніхто не їздив, при тому, що безкоштовними дорогами іспанці користувалися дуже активно. «Ну, якщо іспанці не мали фінансових можливостей їздити, то українці її отримають не так швидко», — додав Колесніков.

Крім того, він підкреслив, що з наступного року автодороги в Україні будуватимуться «виключно за рахунок акцизів».

За його словами, якщо усі підприємства, які продають паливо, сумлінно виконуватимуть свої зобов'язання, то Україна за 5-7 років отримає абсолютно нову дорожню інфраструктуру.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути