chrome firefox opera safari iexplorer

Маршруткам дозволили подорожчати до 4,5 гривні

19 травня 2011 о 09:15

Вартість проїзду у маршрутках зросте до 4 – 4,5 гривні. За словами перевізників, уряд прислухався до їх аргументів. У той же час, проїзд буде дорожчати поступово, до кінця року.

Приватні перевізники стверджують, що ціна на паливо зростає з кожним днем ​​і не залишає їм іншого вибору, як підняти вартість проїзду або ж просто піти з ринку, пише"Комсомольская правда в Украине". Вартість однієї солярки вже становить практично 40% ціни проїзду.

За словами глави Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Віталія Реви, у Кабміні погодилися з тим, що вартість проїзду в міському транспорті не може залишатися на колишньому рівні.

«Ми обгрунтували владі ціну на рівні 9-10 гривень. Але ніхто не піде на таке підвищення, враховуючи складну економічну ситуацію і доходи людей. Тому ми прийшли до висновку, що підвищувати будемо лише наполовину від потрібної суми — до 4-4,5 гривні. Однак поки ще йдуть переговори на рівні міст. Але те, що проїзд подорожчає, навіть сумнівів не може бути», — заявив Рева.

Як повідомляється, ціни на проїзд піднімуться вже цього року. Проте приватники вирішили піднімати тарифи поступово — на 50 копійок за раз. При цьому за словами Реви, при вартості проїзду в 4-4,5 гривні грошей їм буде вистачати тільки на паливо, ремонт автомобілів і зарплати співробітникам. Говорити про якесь оновлення транспорту не доводиться.

У той же час у прес-службі Міністерства інфраструктури повідомили, що розмова була, але не по міських маршруткам, а по обласних: за внутрішні міські маршрутки відповідають міськадміністрації.

У Київській мерії, натомість, взагалі вважають, що на сьогоднішній день не бачать ніяких підстав для підняття тарифів.

«Кожне підприємство має обгрунтувати свої вимоги про підвищення тарифів на проїзд. Деякі ще й минуле підняття ціни на 50 копійок ніяк не можуть обгрунтувати. Тому ми поки не можемо сказати, що є підстави для підвищення вартості проїзду», - повідомили у ГУ транспорту столичної міськадміністрації.

Видання спробувало підрахувати, наскільки обгрунтовані твердження перевізників про те, що вони їздять собі в збиток. За їх підрахунками, вартість палива — це 40% в ціні проїзду. У лютому цього року, коли тільки йшли розмови про підвищення ціни на проїзд на 50 копійок, літр ДТ продавали по 8,14 грн. Зараз, через 3 місяці, ціна підскочила майже на 15% — до 9,55 грн. за літр. Таким чином, якщо вже брати за основу прив'язку до ціни на паливо, проїзд не повинен бути вище 2,65 гривні.

Нагадаємо, ще у квітні голова КМДА Олександр Попов «заморозив» ціни на проїзд у громадському транспорті Києва і пообіцяв, що до кінця рокі тарифи не підвищуватимуться.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути