chrome firefox opera safari iexplorer

Переможці конкурсу «Добро починається з тебе» дали старт всеукраїнській «Хвилі добра»

22 травня 2011 о 00:37

Маленькі благодійники закликають усіх небайдужих не залишатися осторонь нагальних суспільних проблем і допомагати один одному.

20 травня 2011 року в Києві відбулися підсумкові заходи IV Всеукраїнського конкурсу благожійних проектів «Добро починається з тебе».

Зранку в парку ім. Т.Г.Шевченка проушла відкрита благодійна акція «Роби добро і залучай до цього інших». У заході взяли участь Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко, Народна артистка України Марія Бурмака, а також близько 100 українських школярів – учасників Всеукраїнського благодійного проекту «Добро починається з тебе».

Маленькі благодійники разом із Катериною Ющенко і всіма охочими розмалювали власні «квітки», в середині яких написали, які вони зробили добрі справи. Ці квітки згодом встановили на зеленій галявині. Також учасники акції висловилися, що б було добре для України, що для цього можуть зробити вони самі і що мають зробити усі українці.

Марія Бурмака влаштувала для учасників акції невеликий концерт, під час якого виконала як відомі пісні, так і композиції з нового альбому дитячих пісень, над яким вона зараз працює.

Після цього всі учасники акції взялися за руки і під гаслом «Час робити добро!» запустили символічну «Хвилю добра» на знак початку хвилі добрих справ, які може зробити кожен українець, аби його Батьківщина стала кращою.

Після цього учасники акції перемістилися в Київський міський будинок вчителя, де пройшов Національний форум «Добро починається з тебе». Цього року програма форуму дуже насичена. У першій частині відбулися дві великі події – науково-практичний семінар, на якому презентувалися й обговорювалися дитячі благодійні проекти, та круглий стіл «Діти і благодійність: добро може творити кожен».

Церемонія нагородження відбулася під час пленарного засідання Національного форуму «Добро починається з тебе». У засіданні взяли участь представники органів влади, освітньої та наукової спільноти, українських і міжнародних благодійних фондів, громадських організацій, які мають досвід молодіжної доброчинної діяльності, а також дитячі колективи – учасники та переможці четвертого конкурсу благодійних проектів «Добро починається з тебе» – загалом близько 200 осіб.

Відкрила пленарне засідання Голова Наглядової ради Фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко. «Я вважаю, що наші добрі справи – це плата за наше місце на землі, – сказала вона. – Ми маємо думати, що зробити доброго, аби змінити цей світ». Пані Катерина подякувала усім дітям, присутнім у залі. «Ви є справжніми громадянами України, – підкреслила вона. – Тільки від вас залежить, як буде розвиватися Україна і яким буде світ в майбутньому».

«Сьогодні кожна дитина індивідуальна, і треба розвивати ті якості, які притаманні кожній особистості. Головна мета нашого форуму – допомогти у втіленні тих добрих мрій та починань, які є в наших дітях. Основне, щоб вони робили свої добрі справи від душі, робили те, до чого їм лежить серце. А ми їм допоможемо в реалізації найсвітліших мрій», – наголосила Катерина Ющенко.

Також перед учасниками засідання виступили Голова Національної конкурсної комісії Конкурсу «Добро починається з тебе» Євгенія Чернишова, директор Інституту обдарованої дитини Володимир Комишин. Своє вітання учасникам форуму надіслав Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

Після цього розпочалася церемонія нагородження. Цього року переможці та лауреати Четвертого всеукраїнського конкурсу «Добро починається з тебе» визначаються у двох номінаціях – це дитячі та юнацькі колективи. Проекти від дитячих колективів, у свою чергу, розподілені за напрямами – соціальні, культурологічні та екологічні. У кожній з цих чотирьох категорій визначені переможці – володарі перших, других та третіх місць – і лауреати.

Переможцями Четвертого всеукраїнського конкурсу «Добро починається з тебе» стали 12 дитячих та молодіжних колективів з 10 областей України. Ще 10 благодійних проектів визначені лауреатами. Переможцям також були вручені грошові премії: за перші місця – 5 тисяч гривень, за другі – 3 тисячі гривень, за перші – 2 тисячі гривень, і лауреати отримали по 1 тисячі гривень.

Повний перелік переможців конкурсу – http://www.ukraine3000.org.ua/img/forall/Dobro-Winners.doc

Подяки від Фонду «Україна 3000» вручила Голова його Наглядової ради Катерина Ющенко.

У номінації «Культурологічні проекти» переможців і лауреатів нагороджувала Марина Криса, Голова Наглядової ради Асоціації благодійників України.

Переможцям у номінації «Соціальні проекти» дипломи і сертифікати на грошові премії вручила відомий український художник-дизайнер Зінаїда Лихачова.

Директор Інституту обдарованої дитини Володимир Камишин, вітав і нагороджував призерів у номінації «Екологічні проекти» та у другій віковій категорії. Також він вручив відзнаки від Національної академії педагогічних наук України.

Від імені Асоціації благодійників України її Президент Олександр Максимчук вручив Почесну відзнаку «Сяйво добра». Цього року відзначена громадська і благодійна діяльність Управління освіти та науки Одеської міськради. Завдяки його активній роботі вперше в історії конкурсу в Одесі відбувся регіональний конкурсний етап. В результаті Одеська область встановила абсолютний рекорд за кількістю проектів – 83, 12 з яких подані дошкільними навчальними закладами. Від імені Асоціації одесити також отримали книжки для молодших навчальних закладів, серед яких – «Мед для мами» видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», яку кілька років тому переклала англійською мовою пані Катерина Ющенко.

Представники управління презентували свою благодійну програму «Партнерство заради добра», яка викликала бурливі оплески та захоплення залу.

Ще одна сенсація цьогорічного «Добра» – участь в конкурсі не освітньої установи. Свої благодійні проекти подала Бережанська виховна колонія державного департаменту України з питань виконання покарань у Тернопільській області.

(Довідка)

Постійно діючий всеукраїнський благодійний проект «Добро починається з тебе» започаткований Фондом «Україна 3000» у 2007 році. Мета проекту – виховання у дітей та молоді культури доброчинності, залучення їх до благодійної діяльності. Організаційно «Добро починається з тебе» передбачає щорічне проведення конкурсу благодійних проектів серед дитячих і молодіжних колективів, визначення та нагородження переможців, опрацювання й поширення отриманого досвіду. За чотири роки у рамках конкурсу реалізовано понад 1500 благодійних проектів, участь у яких взяли понад 400 тисяч дітей та молодих людей.

Цього навчального року на конкурс «Добро починається з тебе» надійшло 412 благодійних проектів соціального, екологічного і культурологічного спрямування з усіх областей України та АР Крим. Фіналістами стали 106 проектів.

Додала Катерина Зоркіна

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути