chrome firefox opera safari iexplorer

Проти екс-керівників Мистецького арсеналу порушили кримінальну справу

04 травня 2011 о 11:55

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу стосовно колишніх посадових осіб музейного комплексу «Мистецький арсенал» за фактом зловживання службовим становищем, що завдало державі збитків на суму 3 мільйони гривень.

Так, в Генпрокуратурі повідомляють, що наприкінці квітня відомством було проведено перевірку дотримання вимог законодавства при використанні державним підприємством Національний культурно-мистецький та музейний комплекс Мистецький арсенал бюджетних коштів на реконструкцію та будівництво приміщень по вул. Івана Мазепи, 28-30.

За її результатами 28.04.2011 року порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання посадовим становищем, що завдало збитків державі).

Нагадаємо, 28 квітня Президент України Віктор Янукович своїм указом створив Раду з питань розвитку Національного культурно-мистецького та музейного комплексу Мистецький арсенал. Згідно з указом, раду очолять міністр культури Михайло Кулиняк та за згодою екс-президент Віктор Ющенко.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути