chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму пройде Шевченківське свято

20 травня 2011 о 09:33

20-22 травня в Автономній Республіці Крим (в містах Сімферополь, Ялта, Євпаторія, Севастополь, Білогірськ, Саки, Феодосія, Бахчисарай) відбудеться Шевченківське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій…».

Про це повідомили у прес-службі Міністерства культури України.

До участі у заході запрошено відомих письменників України та зарубіжжя. Серед іноземних гостей очікуються: Марек ВАВЖКЕВИЧ (Польща), Рішард УЛІЦЬКИЙ (Польща), Харук ТОКАК (Туреччина), Гекхан ДЕМІР (Туреччина), які популяризують творчість Т.Шевченка, перекладаючи його твори мовами своїх країн.

У складі української письменницької делегації до Криму завітають лауреати Національної премії імені Тараса Шевченка Володимир ЯВОРІВСЬКИЙ, Василь ШКЛЯР, Анатолій КИЧИНСЬКИЙ, Петро ПЕРЕБИЙНІС та інші майстри пера.

У програмі Шевченківського свята — проведення мистецьких акцій, книжкових і художніх виставок, літературні вечори, презентації нових видань та творчих зустрічей з молоддю і мистецькою елітою Криму.

У рамках акції також відбудеться покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченку, відкриття Шевченківських днів в Таврійському національному університеті і в українській гімназії з виступами письменників перед студентами й учнями.

 

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути