chrome firefox opera safari iexplorer

у Запоріжжі відбувся парад дитячих візочків

01 травня 2011 о 10:06

Краса з самого дитинства. У Запоріжжі більше сотні матерів з малими дітьми влаштували парад дитячих візочків. Батьки прикрасили екіпажі для своїх немовлят так, як це підказала їм власна фантазія.

І малечу вбрали у відповідні карнавальні костюми. Подекуди вийшло святково, весело і несподівано. Наприклад, пані Тетяна власноруч перетворила дочок на казкових собак-далматинців.

“Далматинці — вони взагалі доброзичливі, добрі, веселі собаки. І ми такі ж дружні і веселі, любимо собак. Тому ось такі от, одягли сьогодні дівчаток наших, у нас дві дівчинки — Настюшка і Катюшка”, — каже мати трьох дітей Тетяна Пасько.

Парад візків пройшов різнобарвною та галасливою колоною центральним проспектом міста. Учасники параду подекуди добре підготувалися до нього не тільки з художнього, а і з ідейного боку. Зовсім малі діти свідомо виконували свою роль. А батьки врахували у дизайні візків реалії сучасного життя.

“Раніше козаки на Україну возили сіль з інших країн, з Криму. А зараз, як сучасні, возять гречку з Китаю. Там написано: “Гречка “Made in China". Актуально в наш час”, — сказала мати “козака” Аліна Рудик.

Окрім просто розваги, організатори пропагували материнство. Аби ті, хто побачив веселий парад, більше не сумнівалися: чи варто зараз народжувати дітей, чи відкласти цю справу на потім.

 

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути