chrome firefox opera safari iexplorer

В Ужгороді відбувся парад наречених

27 червня 2011 о 15:53

Парад наречених пройшов на Закарпатті. Четверте Ужгород зібрав наречених не тільки з України, а й з Угорщини, Словаччини, Білорусі.

Катерина четверта, східна красуня, лучниця — це не увесь перелік оригінальних образів наречених.

«Це робила Валентина Кубик за тиждень. Пішло п’ятдесят газет. Необачно, ще такого не було в Ужгороді», — каже учасниця параду Ганна.

Серйозно підішли учасниці параду й до вибору макіяжу, зачісок та весільних букетів. Всього участь в акції взяли майже півтори сотні наречених. Красуням подарували фотосесію.

«Мрія любого фотографа відзняти якесь нестандартне весілля. Нажаль, у нас усі весілля одинакові виходять. А тут є можливість сформувати собі групу, піти в те місце куди нам хочеться, ось ми поїхали в Лумшори, пішли в чани, пішли на Лумшорський водопад, мені здається було цікаво і нам, і дівчатам. Це зовсім інше як весілля, весілля — це рутина, це стандарт, а тут відпочили», — каже професійний фотограф Карл Смутко.

Запам’ятається парад наречених й черговим рекордом – 30-метровим весільним рушником, для якого знадобилося тридцять волонтерів, щоб пронести Ужгородом.

«Рушник мав рівно тридцять метрів довжини, три метри ширини. Це встановлений рекорд Закарпаття», — каже організатор Федір Шандор.

Як і кожне закарпатське весілля парад наречених закінчився киданням весільного букету у натовп та «шаровим» танцем. Закарпатським весільним обрядом, коли кожен охочий, заплативши певну суму, може потанцювати чардаш з нареченою. Усі зібрані кошти організатори планують витратити на благочинність.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути