chrome firefox opera safari iexplorer

Депутати Обухівської райради віддають заповідні землі під забудову?

30 червня 2011 о 14:46

Депутати Обухівської районної ради схвалили рішення про зміну меж заказника «Обухівський», прийняте Козинською сільською радою у травні 2011. Згідно з цим рішенням, деякі земельні ділянки були вилучені з території Обухівського заказника «через втрату наукової та екологічної цінності».

Як зазначає активіст Національного екологічного центру України НЕЦУ Олександр Соколенко, таке рішення фактично дозволяє продавати ці землі у приватну власність.

«Урізання меж заповідника рішеннями сільських чи районних рад є незаконним. Це має здійснювати Київська обласна рада, відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд». Ми уже звернулися до Генеральної прокуратури Києва, але поки що вона мовчить. Далі будемо звертатися до Київської обласної ради та вимагати скасувати рішення про вилучення земель з меж заказника та знову надати цим землям заповідний статус», — зазначив О.Соколенко.

Обухівський ландшафтний заказник був створений у 2004 році. Починаючи з 2008 року, невідомі почали продавати у заказнику ділянки: на трасі з’явилися біг-борди з інформацією про продаж, а у схемі майбутньої забудови замість лісу – рівні квадратики ділянок над Дніпром.

Рослини заказника складають рекреаційну цінність та охороняються не лише Червоною книгою України, а й на міжнародному рівні, зокрема Бернською Конвенцією про охорону дикої флори та фауни.

Майя Заховайко, «Рідна країна»

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути