chrome firefox opera safari iexplorer

Дитяче видавництво «Грані-Т» припиняє свою роботу?

07 червня 2011 о 17:49

6 червня від співробітників дитячого видавництва «Грані-Т» надійшла інформація про його закриття. За їхніми словами, представник директора Володимир Пузиков зайшов до редакції та попросив вимкнути комп'ютери. Потім повідомив, що видавництво припиняє своє існування.

На офіційному сайті «Грані-Т» розмістили спростування інформації про закриття видавництва.

«Вважаємо за потрібне спростувати ці плітки і повідомляємо, що видавництво „Грані-Т“ аж ніяк не припиняє свою роботу, а просто йде на літні канікули», — мовиться у повідомленні.

Директор відділу реклами та зв'язків з громадськістю видавництва «Грані-Т» Леся Пархоменко повідомила Gazeta.ua, що з вчорашнього дня перебуває у відпустці і попросила звертатися за коментарями до головного редактора «Грані-Т».

Головний редактор Олена Мовчан слухавку не бере.

«Видавництво не припиняє своєї роботи, ми просто переформатовуємося, — розповів літературний редактор видавництва „Грані-Т“ Іван Андрусяк. — Усі книжки, над якими працюємо обов'язково вийдуть. Наразі ми готуємо просто бомбезний матеріал — книжку гарвардського професора Тімоті Снайдера „Червоний князь“. Це книжка про Україну, про Вільгельма фон Габсбурга, який більш відомий як Василь Вишиваний. Я літературний редактор, і не знаю, що там робиться з інвесторами, але наскільки мені відомо, ми й надалі будемо видавати нові книжки».

На сайті також опубліковано перелік друкарень, з якими працює видавництво «Грані-Т»: «Фактор-Друк», «Новий друк», «Дорадо-Друк». «Ми взаємно дотримуємося зобов'язань.- повідомляють на сайті „Грані-Т“. — Зараз там друкуються чотири наші книги».

«Кажуть, подальше існування видавництва можливе. Може, з командою, оновленою на 99%, — повідомляють джерела з видавництва. — Але швидше за все, нічого не продовжуватиметься. Просто дороблять початі проекти на позаштатних засадах і все».

Дитяче видавництво "Грані-Т" існує з 2006 року. За 4 роки видавництво видало більше 300 книжок та створило понад 30 книжкових серій. У 2010 році увійшло до сотні кращих товарів України у номінації «Товари для населення».

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути