chrome firefox opera safari iexplorer

Луцький замок відкрив свої ворота на цілу ніч

27 червня 2011 о 17:29

Вогонь у ньому, як і в давні часи, запалив його князь Любарт.

Після того, як Любарт запросив до замку. З кухні уже розноситься запах вишуканих страв. Варять український борщ. Готують страву у великому казані, аби почастувати кожного.

«Зварили борщик український за львівським рецептом з червоного буряка, моркви, капусти, з кропчиком, часничком, цибулькою — дуже смачний. Ліпимо свої вареники домашні — з картоплею, цибулькою, сиром, приправляємо сметанкою шкварками», — каже кухарка зі Львова Ірина Гелемей.

Поруч на вогні готують свиню. Як і в давнину — її запікають на вертелі

«Чиста екологічна продукція, годована в селі на молоці, картоплі, пшениці меленій. Замочуємо в маринад кисіль, перець духмяний, лавровий лист кидаємо, потім на запікання», — каже Іван, який випікає свиню.

Ну, а після вечері — шоу занурює гостей у середньовічне минуле Луцька. Після запалення вогню — стародавні співи та танці. Уже вп’яте у замку відтворюють дух середньовічного Луцька. У цей час він зовсім інший — не просто мовчазний свідок давнини, а реальний оповідач середньовічного міста.

14 березня

Інші дати
Олекса Новаківський
1872 –  український художник-постімпресіоніст, учасник «краківського авангарду», педагог. Заснував у Львові мистецьку школу, що стала осередком малярської культури в Західній Україні. Найвідоміші полотна: «Моя Муза», «Весна в Могилі», «Мойсей» (портрет А. Шептицького), «Повінь», «Гора Грегит» та ін.
Розгорнути
Народився Амвросій Бучма
(1891, м. Львів – 1957), український актор і режисер.
«Я люблю заповнювати паузи дією, люблю працювати з речами, люблю мовчати на сцені і вважаю, що в цьому і є особлива радість акторської творчості, в якій актор виступає не тільки як співавтор, як інтерпретатор літературного матеріалу, а й як самостійний художник». (Амвросій Бучма)
Розгорнути

Новини Дивитися всі

Loading...