chrome firefox opera safari iexplorer

У Рівному відкрили «Вікно життя» для немовлят

03 червня 2011 о 09:22

Проект «Вікно життя» презентували вчора, 2 червня, на базі пологового будинку Рівного.

«Вікно життя» має рятувати немовлят, матері яких не мають наміру їх виховувати.

Як зазначалося під час презентації, проблема актуальна для обласного центру. Зареєстровані випадки, коли жінки приховують вагітність, потім народжують дітей в антисанітарних умовах і залишають немовлят будь-де напризволяще. Після цього діти гинуть.

Суть проекту полягає у тому, що у пологовому будинку відтепер є спеціальне вікно. Його у будь-яку пору доби можна відкрити та покласти у спеціальне ложе немовля. Отримавши сигнал, черговий медпрацівник підійде до вікна та забере дитину. Автори нововведення запевняють, що ніхто не шукатиме того, хто приніс дитя.

Рівне стало другим після Львова містом в Україні, де започаткований такий проект.

 

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути