chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні розпочали перевірку імпортованих із ЄС овочів

01 червня 2011 о 16:27

Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України розпочала бактеріологічні дослідження овочів, імпортованих з Європейського Союзу. Про це повідомив начальник прес-служби Держветфітослужби Анатолій Осадчий.

Для здійснення контролю за безпекою овочів, які надходитимуть з країн ЄС, Головна державна інспекція з карантину рослин України своїм наказом зобов’язала начальників державних інспекцій з карантину рослин у регіонах забезпечити проведення відбору зразків з партій овочів для проведення фітосанітарної експертизи з терміновою передачею частин невикористаних зразків у державні лабораторії ветеринарної медицини для бактеріологічних досліджень на вміст патогенних штамів бактерії групи кишкової палички (БГКП).

За інформацією прес-служби, у разі виявлення овочів, які є небезпечними для споживання, Державна ветеринарна та фіто санітарна служба запровадить заборону на їх ввезення на територію України.

У 2011 році на територію України ввезено 104,5 тис. тонн овочів. Основні країни-експортери: Туреччина, Греція, Польща, Угорщина, Білорусь, Македонія, Нідерланди, Сирія, Бельгія, Іспанія. З Іспанії в Україну цього року ввезено 49 тонн огірків. Також з Іспанії завозилися: капуста, салат, помідори, перець, кабачки, баклажани, селера.

Напередодні у Німеччині зафіксували спалах гострої кишкової інфекції, викликаній ентерогеморагічною кишковою паличкою. За даними Інституту гігієни Гамбурга, джерелом інфекції є салатні огірки, які імовірно були імпортовані з Іспанії. Проте остаточної інформації про небезпечні продукти досі немає.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути