chrome firefox opera safari iexplorer

Майно та рахунки газет Київради арештували

11 липня 2011 о 11:00

Державна виконавча служба заарештувала майно та рахунки муніципальних газет Київради «Вечірній Київ» та «Українська столиця».

Про це заявила адвокат Анастасія Москаленко, пише «ЛігаБізнесІнформ».

За її словами, арешт виконано в рамках рішень Шевченківського райсуду за позовами журналістів Дмитра Дубенського і Тамари Давиденко до вказаних газет про стягнення заборгованості на загальну суму близько 150 тисяч гривень.

«На виконання рішення Шевченківського суду державний виконавець прийняв постанови про арешт майна і рахунків „Вечірнього Києва“ і „Української столиці“, зокрема, були арештовані всі автомобілі цих муніципальних ЗМІ», — розповіла Москаленко.

Юрист нагадала, що відповідно до даних, оприлюднених на офіційному сайті КМДА, в.о. головного редактора газети «Вечірній Київ» є Роман Костриця, а в.о. головного редактора газети «Українська столиця» є Петро Щербина.

Раніше в.о. редактора газети «Хрещатик» Денис Жарких заявляв про спробу встановити системну цензуру та готує акт непокори.

Згодом редакція муніципальної газети назвала провокацією з боку Жаркихзаяву про цензуру.

Як відомо, до комунальних ЗМІ міста належать газети «Хрещатик», «Вечірній Київ», «Українська столиця», а також телеканал «Київ» і радіо «Київ».

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути