chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні протестують через перехід газет на російську мову

26 квітня 2012 о 09:14

Кременчуцька міська організація Національної спілки журналістів України Полтавської області висловлює свій протест проти видання газети міської ради «Вісник Кременчука» російською мовою.

Про це УНІАН повідомили у секретаріаті міської організації НСЖУ.

Згідно з повідомленням, у минулому номері газети від 16 квітня цього року новини міста і регіону на перших сторінках видання, вперше за багато років існування видання, були надруковані російською мовою.

"Разом з тим варто пригадати, що від дня заснування газети, офіційне видання міськради видавалося державною — українською мовою, — говориться в заяві кременчуцьких журналістів. — Перехід офіційного видання на російську мову може викликати негативні явища в суспільстві, дестабілізацію політичної ситуації в місті».

Журналісти наголошують, що в свідоцтві про державну реєстрацію друкованих ЗМІ газета «Вісник Кременчука» зареєстрована як україномовне видання.

Кременчуцька міська організація Національної спілки журналістів України звернулася до мера Кременчука Олега Бабаєва, прокурора міста Тимофія Кодоле та інших посадовців з проханням вжити необхідних заходів і припинити це порушення.

Газета Кременчуцької міськради «Вісник Кременчука» видається накладом 5000 примірників.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути