chrome firefox opera safari iexplorer

Мерія перевірить, чи аквапарк не провалиться в метро

26 липня 2011 о 12:28

Київська адміністрація звернулась до ДП «ПІ Укрметротунельпроект» та Державної архітектурно-будівельної інспекції з проханням перевірити дотримання забудовником будівельних норм при будівництві аквапарку у торговельно-розважальному комплексі Dream Town на Оболоні.

Про це повідомляє прес-служба мерії.

Як відомо, Київрада рішенням від 10 липня 2003 року надала Оболонській райраді землю для будівництва, експлуатації та обслуговування об`єктів соціально-культурного призначення на Оболонському проспекті, а саме Блоку «А» та блоку «Б» ТРК Dream Town.

Інвестором проектування та будівництва даного об`єкту виступав ЗАТ «Трест Київміськбуд-1».

«Після виконання геологічно-вишукувальних робіт ДП „ПІ Укрметротунельпроект“ було доручено проектування будівництва: „нульового“ циклу об'єктів; закріплення ґрунтів навколо тунелів метрополітену з метою підвищення їх несучої спроможності; реконструкції споруд вентиляційних шахт з заміною обладнання», йдеться в повідомленні.

У КП «Київський метрополітен» зазначають, що перед замовником будівництва були поставлені технічні вимоги в питанні виключення додаткових навантажень на несучу спроможність діючих підземних споруд метрополітену.

Тому проектом будівництва було передбачено конструкцію споруди, яка повністю виключає обпирання її на тунелі діючого метрополітену.

«Роботи на об`єкті виконувались згідно проектної документації, яка пройшла державну експертизу та отримала позитивний висновок і погоджена установленим порядком відповідно до вимог чинного законодавства України», — наголошують у КМДА.

«Палі палевого поля фундаменту об'єкту знаходяться на відстані 2 м від зовнішньої поверхні стіни тунелів метрополітену. Основою ТРК Dream Town» являється палеве поле, яке виконане із буронабивних паль діаметром 800, 600, 400 мм в кількості 1 тисяча 82 штуки та довжиною від 19 до 22 метрів, які розташовані значно нижче від основи тунелів", йдеться в повідомленні мерії.

Крім того, за рахунок коштів інвесторів виконано закріплення ґрунтів затунельного масиву методом та реконструкцію вентиляційних шахт.

Будівництво «нульового» циклу, закріплення ґрунтів навколо тунелів та будівництво стовбурів вентиляційних шахт здійснював «Київметробуд».

У мерії наголосили, що якість виконання робіт по закріпленню ґрунтів була перевірена співробітниками науково-виробничого підприємства «Геопром».

Також за станом тунелів ведеться постійне візуальне та інструментальне спостереження з відображенням результатів в спеціальній технічній документації.

У «Київському метрополітені» стверджують , що споруда торгово-розважального комплексу, яка збудована над діючими тунелями метрополітену загрози їх експлуатації не спричиняє

Як відомо, раніше газета «Україна молода» цитувала фахівців, які висловлювали сумніви у стовідсоткових гарантіях безпеки при будівництві та експлуатації Dream Town.

Крім того, новозбудований аквапрак протікає.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути