chrome firefox opera safari iexplorer

Рада нацбезпеки Ірану пообіцяла відкрити доступ до українського Інтернету

18 липня 2011 о 11:31

В Ісламській Республіці Іран ускладнений доступ до ряду українських Інтернет-видань, зокрема, www.ua.korrespondent.net, www.obozrevatel.com, www.segodnya.ua, www.bigmir.net та інших.

Про це повідомив Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, який перебував на минулому тижні у складі української делегації з робочою поїздкою в Ірані та провів ряд зустрічі з високопосадовцями цієї країни.

Зокрема, під час зустрічі з секретарем Вищої ради національної безпеки С.Джалілі, віце-спікер українського парламенту звернув увагу на забезпечення державними органами влади Ірану доступу до українських суспільно-політичних Інтернет-видань, якими користуються як громадяни України, які перебувають чи проживають в Ірані, так і всі, хто цікавиться суспільно-політичним життям України.

В свою чергу, секретар Вищої ради національної безпеки Ірану С.Джалілі дав доручення, щоб фахівці Вищої ради національної безпеки разом з працівниками Посольства України в Ірані усіляко посприяти доступу до українського Інтернет-медіаресурсу на території Ірану.

Як нещодавно повідомляв Інтерфакс, Іран вирішив ще більше посилити систему фільтрації в Інтернеті для того, щоб блокувати тисячі нових веб-сайтів, які суперечать владі Ісламської республіки. На даний момент в Ірані заборонений доступ до більш ніж 5 млн Інтернет-ресурсів, включаючи сайти «ВВС», «CNN» тощо.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути