chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні — дев'яті роковини Скнилівської трагедії

27 липня 2011 о 10:55

Сьогодні, 27 липня, Україна відзначає дев'яті роковини від дня трагедії на Скнилівському аеродромі. Тоді під час катастрофи винищувача Су-27 загинули 77 осіб, у тому числі 28 дітей.

Повідомляється, що об 11:00 у Львові на Скнилівському аеродромі біля каплиці відбудеться молебень пам'яті загиблих у Скнилівській трагедії. Також відбудеться поминальний молебень біля пам'ятного знака на місці падіння літака і на Голосіївському цвинтарі. Львівська міськрада закликала львів'ян утриматися сьогодні від голосних святкувань.

«Для Львова — це жахлива трагедія, яка забрала життя безневинних людей, — зазначив мер Львова Андрій Садовий. — Сьогодні, дев'ять років після трагедії, родичі жертв мають відчувати моральну підтримку громади міста. Ми маємо просити Бога, щоб такі лиха більше ніколи не приходили в наше місто».

Нагадаємо, що 27 липня 2002 року під час авіашоу на Скнилівському аеродромі впав літак Су-27. У результаті загинули 77 осіб, з яких 28 дітей. Крім того, постраждали близько 250 осіб.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути