chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму прихильників незалежності України більше, ніж на Сході країни

16 липня 2011 о 22:11

Кількість прихильників незалежності України в Криму за 20 років зросла до 71% і вже перевищує кількість прихильників суверенітету на Сході країни.

«Якщо врахувати, що серед кримчан найбільший відсоток етнічних росіян, які мають у Росії родичів, то можна припустити, що вони отримують більше інформації про стан справ там, ніж жителі східних областей, і менш схильні до об’єднання з Росією, не бажаючи, очевидно, встановлення у нас таких самих порядків», — уважає президент Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Валерій Хмелько.

Згідно з даними КМІС, у Криму хочуть відмежуватися від Росії візами та митницями всього 5%, а бажають жити в незалежній, але дружній з Росією державі 66%, — разом виходить, що незалежність Україні підтримують 71% кримчанин. А за те, щоб об'єднатися з Росією в одну державу (фактично проти державної незалежності України) висловлюються 27%. У 1991 році в Криму за незалежність України проголосувало 36,6% дорослого населення, а проти — 28,5%.

У Харківській області за те, щоб у нашої країни були з Росією закриті кордони, з візовим і митним контролем, висловлюється лише 1,1% респондентів, у Донецькій — 3,3%, у Луганській — 1,5%. Об'єднатися з Росією в одну державу хотіли б 35,5% опитаних у Харківській області, 40,0% — у Луганській і 34,7% — у Донецькій.

Докладніше про результати 20-річного моніторингу КМІС підтримки незалежності Україна читайте у статті Ірини Кириченко «Суверенітет: залежність від себе» у свіжому числі «Дзеркала тижня. Україна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути