chrome firefox opera safari iexplorer

Вінниччина пасе задніх за кількістю заповідників

18 липня 2011 о 09:32

У Вінницькій області до 2012 року площу заповідних територій планується збільшити до 10% від загальної площі земель запасу.

Про це повідомили у прес-службі Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області.

У даний час в області нараховується 395 заповідних об’єктів, що становить близько 2% від площі земель запасу. Таким чином, область займає одне з останніх місць в Україні за площею заповідності територій.

Найнижчий показник заповідних територій у Барському (0,04%), Калинівському (0,05%), Оратівському (0,3%), Липовецькому (0,02%), Томашпільському (0,15%) районах.

До кінця цього року передбачається створення нових заповідників у Барському, Муровано-Куриловецькому та Томашпільському районах.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути