chrome firefox opera safari iexplorer

За вбивство відомого мольфара львів’янин може сісти довічно

17 липня 2011 о 14:52

Убивці відомого карпатського мольфара Михайла Нечая загрожує тюремне ув’язнення від 10 до 15 років або ж довічне позбавлення волі.

Про це повідомив керівник Відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Івано-Франківській області Василь Гультайчук.

За його словами, слідчим управлінням УМВС України в Івано-Франківській області порушено кримінальну справу за ч. 2 п. 13 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство).

В. Гультайчук повідомив, що підозрюваним є 33-річний житель Львова. З його словами, він був судимий у 1999 році за скоєння вбивства жінки, є інвалідом 2-ї групи з діагнозом «шизофренія», майже 10 років перебував у місцях позбавлення волі та на примусовому лікуванні у психіатричних закладах закритого типу.

Згідно з попередніми показаннями затриманого, він убив М.Нечая за те, що той не сприймає і не поважає обряди і норми традиційного християнського віросповідання, а сповідує язичництво. Упродовж двох днів підозрюваний і М.Нечай спілкувалися між собою з цих питань. Напередодні вбивства, як зізнався затриманий, він всю ніч молився і, як каже дослівно, «Бог дав йому дозвіл покарати зло».

При проведенні оперативно-розшукових заходів оперативники з’ясували особу підозрюваного, який приїхав в село Верхній Ясенів 13 липня і поселився у туристичному наметі неподалік садиби М.Нечая. Мобільні групи міліції мали інформацію не лише про прикмети цього чоловіка, але і його зображення. У ці дні у селі працювала знімальна група телевізійників із столиці, які готували документальний фільм про мольфара і цілителя. При перегляді відеоматеріалів правоохоронці зафіксували декілька відеофрагментів, в які потрапив чоловік біля намету.

Нагадаємо, 15 липня в селі Верхній Ясенів Верховинського району Івано-Франківської області від ножового поранення помер відомий карпатський мольфар і народний цілитель 81-річний Михайло Нечай.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути