Коровай, вагою понад 600 кілограмів, презентували учора ввечері під час проведення обласного «Свята хліба» у райцентрі Гусятин на Тернопільщині.
Відповідне досягнення зафіксували представники Книги рекордів України, – передає власкор ЗІКу.
«Дипломом Книги рекордів України нагороджується голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян у зв’язку з організацією і встановленням рекорду України. Категорія – кондитерські вироби, розміри. Найбільший коровай України. Зафіксований результат – діаметр 4 метри, висота – 2 м, вага 600 кг. Витрачено 600 кг муки вищого ґатунку, 1100 курячих яєць, 15 кг масла, 1 кг маргарину, 30 кг цукру, 12 кг родзинок, 6 кг дріжджів, 15 кг цукрової пудри, 3 кг желатину», – офіційно заявив представник Книги рекордів України, заслужений артист України Олександр Бурміцький.
Після фіксації рекорду та нагородження коровай було поділено між гостями свята.
На стадіон, де відбувалося святкування, коровай виносили вісім богатирів на чолі з Василем Вірастюком.
«Святом хліба» у Гусятині Тернопільщина почала відзначати 20-ту річницю Незалежності України.
Цей рекорд побив свого попередника буквально відразу. Нагадаємо, що два дні тому на Національному Сорочинському ярмарку хлібокомбінат «Салтовський» (Харків) встановив національний рекорд, виготовивши гігантський коровай.
Коровай важить 475 кг, його діаметр 2 м 21 см і висота 78 см. Над створенням короваю три дні трудилися 20 працівників хлібокомбінату, витративши майже 300 кг борошна, 100 кг цукру і 8 кг родзинок.