chrome firefox opera safari iexplorer

Половина українців хочуть повернути іспити у вузах

13 серпня 2011 о 12:02

48% українців у цілому вважають, що необхідно повернути вступні іспити при вступі до вузів.

Про це свідчить дослідження громадської думки населення України, проведене компанією Research&Branding Group у період з 15 по 25 липня 2011 року.

Більше чверті (28%) дотримуються думки, що зараз немає необхідності повертати стару систему вступу.

При цьому приблизно рівна кількість респондентів вважає, що зарахування абітурієнтів має відбуватися за результатами шкільного атестату та вступних іспитів (19%), через іспити у вузі (18%) і за результатами зовнішнього незалежного оцінювання та атестата (16%).

Ще менша кількість населення підтримує змішану систему вступу, коли абітурієнтів зараховують за результатами ЗНО та вступними іспитами (13%).

Найменше (11%) українці схвалюють систему вступу лише за результатами ЗНО.

Не змогли відповісти на питання про вибір системи вступу до вузів 24% респондентів.

Опитування також показало, що кожен другий українець (50%) вважає, що в першу чергу, при вступі до ВНЗ абітурієнту потрібно розраховувати на гроші, 37% — на гарні зв'язки.

Майже третина (29%) українців вважають, що, розраховуючи на свої знання, краще все-таки підстрахуватися і майже стільки ж (28%) будуть опиратися тільки на свої знання.

23% опитаних при вступі розраховували б на високий бал зовнішнього незалежного оцінювання, а кожен десятий — на свій хороший атестат і золоту медаль.

Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2076 чоловік. Очікувана середня похибка вибірки становить 2,2%.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути