chrome firefox opera safari iexplorer

У Коломиї відкрився Музей гумору

17 серпня 2011 о 12:16

У Коломиї відкрився центр гумору. У  музеї «Весела оселя» зібрали перли українських жартів.

Ініціатором створення центру гумору виступив відомий гуморист Микола Савчук, повідомила прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації.

Розмістили музей гумору у невеличкій залі старовинного будинку. У центрі зібрано понад півтисячі книжок та періодики українського гумору. У колекції є вибрані  збірники анекдотів і тостів, компакт-диски із записами відомих українських гумористів. Також ініціатори зібрали аудіокасети та класичні комедії українського кіно.

Окрім української класики гумору, у «Веселій оселі» можна ознайомитись з  гумористичними виданнями із Росії, Англії, Польщі, Франції, США, Італії, Китаю. Окремий куток присвячений відомому карикатуристу, художнику, видавцеві журналів «Комар» і «Лис Микита» Едвардові Козаку, який працює під псевдонімом «Еко» .

Інтер'єр музею спроектував коломийський художник Мирослав Ясінський.

У Центрі гумору планують проводити майстер-класи для гумористів-початківців, літні школи, симпозіуми карикатуристів і шаржистів, виставки їхніх робіт та гумористичні конкурси.

За словами голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, цей гумористичний музей внесуть до каталогу туристичних маршрутів області.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути