chrome firefox opera safari iexplorer

В центрі Києва будівельники розрили «бактеріологічний Чорнобиль»

20 серпня 2011 о 13:21

Депутат  у Київраді, голова комісії з питань культури та туризму Олександр Бригинець заявляє, що при спорудженні будинку по вулиці Пирогова у центрі столиці будівельники розгерметизували довоєнний крематорій. Про це повідомила прес-служба Олександра Бригинця.

На вул. Пирогова, 2 пройшла акція протесту в який кияни намагалися вручити припис Прокуратури про заборону будівництва житлового будинку з офісними приміщеннями. Власники забудови, знаючи про акцію протесту, оголосили вихідний день, посилаючись на релігійне свято Спаса.

«Забудовники вже знищили сквер та фонтан, будівництво руйнує три пам’ятки історії, які знаходять поруч. Але найжахливіше те, що одна з них (в підвальних приміщеннях) мала загерметизований довоєнний крематорій, який через будівництво було розгерметизовано. Тепер Київ стоїть перед бактеріологічною небезпекою», – повідомив учасник акції Олександр Бригинець.

Депутат наголошує на тому, що кілька десятків міліціонерів і «беркутівців», не бажають дослухатись до попереджень протестуючих і захищають паркан незаконної забудови.

«Майор міліції особисто пояснював мені, що я не маю права навіть грюкати по цьому паркану. Але, вони не чують того, що якщо не зупинити це будівництво, то є небезпека бактеріологічної атаки на Київ і виникнення епідемій. А замість Євро-2012 в Києві буде бактеріологічний Чорнобиль», – обурюється О.Бригинець.

Будівництво на вул. Пирогова, 2 відкрило хід до крематорію під Музеєм історії медицини. Крематорій є найбільшим у світі. В ньому розміщувалось 28 печей в яких спалювали хворих на холеру та чуму, а пізніше і репресованих. Для порівняння – в концтаборі Освенцим було 8 печей.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути