chrome firefox opera safari iexplorer

Дніпропетровську вирубили воду: місто без операцій, навчання і туалетів

21 вересня 2011 о 10:03

У Дніпропетровську справжня засуха – у місті відключили воду для ремонтну водогону та помпувальної станції.
За два дні обіцяють замінити максимальну кількість застарілих деталей, зношених нині більше ніж на 70%.

Водопостачання обіцяють відновити вже у четвер вранці. На розраду за незручності кажуть, що вода в кранах стане чистішою.

«За режимної роботи в водогін проникнути ніяк неможливо. Зупинити водогін локально — це теж створює певні труднощі для перемикань, для навантажень змін», — пояснив головний технічний керівник «Дніпроводоканалу» Василь Бенда.

Тож діжки, каструлі, пляшки, вази, ванни та банки у місті тепер на вагу золота. У більшості школярів вчора були скорочені уроки, а сьогодні – вихідний. Доля дитсадків – на розсуд адміністрації. Натомість студенти позаплановому відпочинку радіють.

«Чудово, нам дуже подобається. Нам не вистачає два вихідних на тиждень. Тому ми зустрілися з друзями і намагаємося веселитися», — каже студентка Єлизавета.

Проте університети відкриті для заочників. Для них у ці дні нелюдські випробування.

«Буфет, туалети – все зачинене», — розповідає про труднощі навчання без води студентка заочного відділення Ірина.

Не відвідати вбиральні і в офісах та організаціях, де керівництво про відключення та необхідні зручності для підлеглих забуло.

Деякі кафе зачинені, деякі перейшли на одноразовий посуд або зачинили туалети. Нічого не нагадує про відключення води лише в закладах, де підготували резервуари.

Понабирали повні баки й у лікарнях. Хворим пороздавали відра. Усі планові операції скасували. Але невідкладні проводять.

«Вода кип'ятиться в баках спеціальних. Хірурги миють руки. У ці дні операції обмежені. Виконуються тільки за життєвими показаннями», — розповів головний лікар лікарні швидкої допомоги Станіслав Тилік.