chrome firefox opera safari iexplorer

Київську міську електричку запустять у жовтні?

21 вересня 2011 о 12:38

Кільцеву електричку навколо Києва запустять 4 жовтня, а не 30 вересня, як планували в КМДА.

Як пише газета Сегодня, перенесення дати запуску може бути пов'язане з великою кількістю недопрацювань із реконструкції станцій.

«Це дуже важливий об'єкт для всіх районів, але особливо для Троєщини. 4 жовтня ми цю дорогу відкриємо. Таким чином, приблизно за годину можна буде із Троєщини потрапити в будь-яку точку Києва. Доки ми будемо будувати гілку метро, ​​я думаю, що це буде нормальною альтернативою», — сказав Попов.

На лінії планується запустити 10 поїздів, які курсуватимуть з інтервалом 15-17 хвилин, а проїзд обійдеться у 2 гривні. Курсувати поїзди будуть лише у години пік.

Нагадаємо, що у жовтні запустять 12 станцій — Київ-Пасажирський, Видубичі, Лівий берег,Дарниця, Лівобережна, Сирець, Рубежівська, Борщагівка, Київ-Волинський, Караваєві Дачі, Троєщина та Петрівка, а у травні 2012 року відкриють ще 7 станцій. Влада обіцяє, що буде проводити інформаційну кампанію, як під'їхати до станцій та виїхати.

«Ми хочемо почути рекомендації від киян, може, ми щось не так зробили, чи потрібні якісь додаткові маршрути», — сказав Попов.

Нагадаємо, що раніше голова КМДА Олександр Попов повідомляв, що кожна електричка буде перевозити до 50 тисяч пасажирів. За попередніми підрахунками, електричка буде об'їжджати все місто за 50 хвилин.