chrome firefox opera safari iexplorer

Російська столиця відновила фінансування ЧФ РФ

20 вересня 2011 о 09:54

Москва продовжить фінансово підтримувати Чорноморський флот, повідомив глава департаменту зовнішньоекономічних і міжнародних зв'язків мерії Москви Сергій Черемін.

Раніше в мерії анулювали кошторис цієї міжнародної програми, яка була ключовою для градоначальника Юрія Лужкова, пояснивши, що витрати «йшли по кривій схемі», пише газета «Коммерсантъ».

Проте потім в мерії усвідомили, що програма — політичний актив не тільки пана Лужкова, але і Сергія Собяніна, розкидатися яким перед виборами було б нерозумно.

Нагадаємо, 7 вересня фінансування цієї програми було анульовано поправками до міського бюджету на 2011 рік. Виконавець програми — фонд Москва-Севастополь позбувся раніше виділених 6 млн руб. з формулюванням про те, що «витрати йшли по кривій схемі».

В мерії вирішили відіграти назад. Черемін заявив, що підтримка Москвою «співвітчизників, військовослужбовців та ветеранів у Севастополі» буде збережена «в повному обсязі». При цьому бюджетні кошти повинні піти безпосередньо до Будинку Москви в Севастополі (створений в 2006 році структурний підрозділ мерії), а матеріально-технічною підтримкою самого флоту місто займатися не буде, запевнив чиновник.

Член комітету Держдуми у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін вважає заяву мерії «хорошою міною при поганій грі». За даними пана Затуліна, у столичній мерії ще в кінці 2010 року вирішили фінансувати програми фонду безпосередньо через Будинок Москви в Севастополі, однак «до цього дня ні копійки там не отримали».

Наразі у столичній мерії поки дійсно не уявляють собі схему роботи програми. Принаймні, напередодні голова севастопольської міської держадміністрації Володимир Яцуба заявив, що його запросили до Москви до Сергія Собяніна для обговорення можливої ​​схеми виплат сім'ям моряків і військовим пенсіонерам. При цьому пан Яцуба заявив, що прямі виплати пенсіонерам і морякам від структур іншої держави суперечать податковому кодексу Україні.

Нагадаємо, раніше Мер Москви Сергій Собянін вирішив не фінансувати Чорноморський флот РФ у Криму, що було ключовою міжнародною програмою попереднього мера Юрія Лужкова.

При цьому Лужков регулярно відвідував Крим і не приховував, що ця програма для нього — ресурс політичний. Так, він неодноразово висловлювався про долю Севастополя з нападками на адресу української влади. У червні 2008 року Київ навіть оголосив Юрія Лужкова персоною нон ґрата, після того як той закликав поставити питання про повернення міста Росії.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути