chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці хочуть заборонити підходити до держорганів ближче, ніж на 100 метрів

21 вересня 2011 о 09:01

Проект положення про порядок організації та проведення громадських заходів у Києві передбачає обмеження права на проведення громадських заходів у столиці біля держустанов.

«Масові заходи поблизу будівель, в яких розміщені державні органи та органи місцевого самоврядування, можуть проводитися на відстані від них не менше 100 метрів, якщо інше не передбачено відповідними рішеннями цих органів або в спеціально відведених для цього місцях», — йдеться в пункті 11.2 проекту положення, текст якого опублікований на сайті Київської міськдержадміністрації.

Пунктом 11.4 проекту забороняється встановлення малих архітектурних форм, до яких крім кіосків і лотків зараховують і намети, повідомляє ZN.UA.

Заборона поширюється на акції, заплановані в тому ж місці і в той же час, що і міські або державні заходи.

Згідно з документом, Київська міськдержадміністрація запроваджує норму врахування громадської думки, посилаючись на яку може дозволяти або ж відмовляти в проведенні масового заходу. Вивчати результати досліджень громадської думки повинна також міська адміністрація.

Крім того, істотно розширено список необхідних для подачі заявки на проведення заходу документів. Згідно з положенням, мають  бути розписані сюжет, назву, мета, зміст заходу, маршрут проведення, зазначено використання технічних засобів і багато іншого.

Крім того, адміністрація має право без погодження з організаторами відправити ревізора, який буде стежити за проведенням заходу.

Нагадаємо, вчора за деякими даними близько 2 тис. мітингувальників афганців та чорнобильців проти законопроекту про скорочення пільг штурмували Верховну Раду, поки законопроект не відправили на доопрацювання.