chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці сутички між студентами та беркутівцями

23 вересня 2011 о 12:07

У центрі Києва на Михайлівській площі йдуть сутички між активістами студентської організації «Пряма дія» і міліцією. Група активістів студентської організації «Пряма дія», які протестують проти політики міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника, в п'ятницю попрямувала колоною з Михайлівської площі у Києві в бік Європейської площі.

Повідомляється, що близько 50 осіб організованою колоною рушили з Михайлівської площі, на якій їм, згідно з рішенням суду, не дозволено проводити в п'ятницю цю акцію, Трьохсвятительською вулицею в бік Європейської площі.

Співробітники міліції заблокували їм шлях цією вулиці неподалік від центрального входу в Михайлівський собор, після чого колона зупинилася. Студенти з прапорами і транспарантами скандують гасла: «Студенти всього світу за вільну освіту», «Ви нам корупцію — ми вам революцію», «Геть ментовський бєспрєдєл».

Спочатку жодних інцидентів не було. Представники студентської організації намагалися домовитися з правоохоронцями про те, щоб їм дали можливість провести свою ходу. Вони аргументували це тим, що в рішенні суду вказано конкретні вулиці і площі центральної частини Києва, а вони хочуть пройти не забороненими для акцій вулицями.

Згодом студенти, які були заблоковані міліціонерами на початку вулиці Трьохсвятительській, раптово зірвалися з місця і побігли по Михайлівській площі у бік Дипломатичної академії.

Після цього їх оточили співробітники міліції та спецпідрозділу «Беркут».

Нагадаємо, вчора біля Михайлівської площі у центрі Києва сталися сутички між студентами та міліцією. Вдень суд заборонив проведення акцій у центрі Києва. Раніше цього ж дня студентка Києво-Могилянської академії і активістка Братства св. Луки Дарина Степаненко вдарила Дмитра Табачника по обличчю букетом квітів.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути