chrome firefox opera safari iexplorer

Українка Олеся Стефанко посіла друге місце на «Міс Всесвіт-2011»

13 вересня 2011 о 09:44

Друге місце на конкурсі краси «Міс Всесвіт» у бразильському місті Сан-Паулу посіла українка Олеся Стефанко

Представниця Анголи Лейла Лопес отримала титул «Міс Всесвіт».

Перед фіналом організатори також оголосили переможниць у номінаціях «Міс Фотогенічність» і «Міс Симпатія». Ними стали відповідно «Міс Швеція» Роннія Форнстедт і представниця Чорногорії Ніколіна Лонкар.

Володарка титулу «Міс Росія-2011» Наталія Гантімурова не увійшла до числа 16 фіналісток.

На початку фінальної вистави всі конкурсантки, що представляють 89 країн, вийшли на сцену, де дізналися імена 15 фіналісток, яких судді вибрали за підсумками попередніх змагань 8 березня. Ще одна учасниця вирішального етапу «Міс Всесвіт» була обрана за результатами глядацького голосування в інтернеті.

Фіналістки взяли участь у дефіле в купальниках, потім десять дівчат продовжили змагатися і вийшли на сцену у вечірніх сукнях. У третій частині конкурсу п'ять красунь відповідали на питання суддів.

«Міс Всесвіт» (Miss Universe) — один з найпрестижніших міжнародних конкурсів краси. Власниками конкурсу є американський підприємець Дональд Трамп і телекомпанія NBC. Шоу в Сан-Паулу транслюється в прямому ефірі на аудиторію більше 1 мільярда людей у ​​189 країнах світу.

Володарка титулу «Міс Всесвіт» отримує у тимчасове користування діадему, а також квартиру в Нью-Йорку. Корона «Міс Всесвіту» — витвір ювелірного мистецтва вартістю понад 120 тисяч доларів. Вінець, виконаний з білого і жовтого золота, оздоблений більш ніж 1000 дорогоцінними каменями. Крім діадеми переможниці вручаються численні подарунки і грошові призи на загальну суму у чверть мільйона доларів.

Зазначимо, минулого року українка Анна Пославська стала четвертою на «Міс Всесвіт-2010».

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути