chrome firefox opera safari iexplorer

На «Слов'янському базарі» Україна посіла друге місце

13 липня 2011 о 17:28

Представник України Володимир Квасниця посів друге місце на міжнародному конкурсі виконавців естрадної пісні «Вітебськ-2011», який відбувся в рамках ХХ-го Міжнародного фестивалю мистецтв «Слов'янський базар у Вітебську».

Переможцем цьогорічного конкурсу стала співачка з Білорусі Олена Ланська, пише ЛIГАБiзнесIнформ з посиланням на прес-службу фестивалю.

За підсумками першого дня у лідери вийшли білоруска Олена Ланська, українець Володимир Квасниця, чех Давид Дейл, литовка Рута. Були шанси на перемогу і у володаря унікального голосу Алішера Карімова з Казахстану, Христини Скарлат з Молдови.

Наступний день, коли конкурсанти виконували пісні слов'янських країн під живий оркестр, все розставив по своїх місцях.

Олена Ланська виступала другою і отримала всі «десятки». Головною інтриги конкурсу, хто стане його переможцем, більше не існувало. Ланська не залишала іншим конкурсантам ніякої можливості набрати більше балів. Поки інші виконавці виходили на сцену, Олена давала переможні інтерв'ю за кулісами.

Підрахувавши всі оцінки за два конкурсні дні, стало зрозуміло без офіційного оголошення результатів, що перемогу здобула білоруська співачка. Вона набрала 179 балів з можливих 180.

На 5 балів (загальний підсумок 174) від неї відстає Володимир Квасниця, на 9 (170) — Рута і Давид Дейл, на 11 (168) — Алішер Карімов та Христина Скарлат.

Серед журналістів, музичних критиків та професійних співаків висловлювалися різні точки зору про результати конкурсу, та й глядачі у залі висловлювали своє неоднозначне ставлення до оцінок журі.

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути