chrome firefox opera safari iexplorer

Львівський музей отримав банкноту УНР номіналом 500 грн 1918 р

13 жовтня 2011 о 10:13

Сьогодні в адміністративному приміщенні Львівської митниці відбулось передавання музеям Львівщини предметів старовини, які мають антикварну, колекційну культову цінність, вилучених на кордоні. Про це УНН повідомили у прес-службі Львівської митниці.

Зокрема, банкноту Української Народної Республіки державного кредитного білету номіналом 500 грн, датовану 1918 рок, працівники Львівської митниці виявили під час митного огляду міжнародного поштового відправлення на адресу громадянина України. За висновком експертів, враховуючи історичні, культурні та художні аспекти, банкнота становить культурну цінність і є предметом музейного значення. Її передано Львівському історичному музею.

Металеву ікону Богородиці Боголюбської з двостороннім зображенням, виготовлену в Росії на початку ХХ століття, яку громадянин України, не задекларувавши, вивозив легковим автомобілем у Німеччину, передано Музею історії релігії.

Ще одинадцять старовинних ікон – предмети культу кінця ХІХ – початку ХХ століття на дерев’яній основі, які виготовляли в майстернях Києва, Чернігова та інших міст. Виявлено їх в аеропорту «Львів» під час митного контролю багажу серед особистих речей громадянина Палестини, в дорожній сумці. Він намагався вивезти їх літаком до Туреччини. Ці ікони буде передано представникам церков.

Раніше УНН повідомляв, що член колегії Державної митної служби України Віктор Бондар на представленні нового начальника Львівської митниці Дениса Пудрика одразу перед ним поставив першочергові задачі для вирішення, зокрема продовження темпів наповнення держбюджету України, боротьбу із корупцією, нелегальною контрабандою та підготовкою до ЄВРО-2012.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути