chrome firefox opera safari iexplorer

Шацькі озера можна відвідати і у міжсезоння

25 жовтня 2011 о 15:57

Влада Волині розробляє нову програму розвитку зеленого туризму на Шацьких озерах, згідно якої туристи зможуть приїжджати відпочивати не лише влітку, а й у міжсезоння. Про це УНН повідомив головний спеціаліст з організації туризму управління культури і туризму Волинської облдержадміністрації Віталій Чернець.

«Нова програма спрямована на залучення до галузі зеленого туризму якомога більшої кількості людей. Крім цього, мета нової програми розвитку туризму на Шацьких озерах – подовження сезону, який, як відомо, дуже короткий і триває лише в літній період.

Зараз плануємо проводити семінари, тренінги для людей, які вже надають послуги зеленого туризму та для тих, хто тільки збирається ним займатись. Ми хочемо розвивати додаткові послуги як то збирання грибів, ягід, полювання, риболовля, заняття водними й кінними видами спорту, а також велосипедні прогулянки. Тобто те, що може привабити туристів в період, коли не можна купатись», — зауважив В.Чернець.

За його словами, наразі в облдержадміністрації розробляється нова програма із зеленого туризму Шацького району.

«Голова ОДА Борис Клімчук розпорядився передати галузь туризму в управління економіки і наразі там утворюється профільний сектор. Думаю, це пов’язано із підготовкою до Євро 2012 – губернатор хоче, аби нова програма була прорахована ідеально», — наголосив В.Чернець.

За його словами, планується, що в 2012 році туристична галузь Волинської області отримає близько 1 млн. грн на розвиток.

Як раніше повідомляв УНН, в своєму інтерв'ю  голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук заявив, що одна з найперспективніших галузей Волині, яка має розвиватись — це зелений туризм.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути