chrome firefox opera safari iexplorer

Біля озера Світязь будують санаторій для афганців

29 листопада 2011 о 17:46

Будівництво біля о.Світязь Шацького району Волинської області санаторію для ветеранів Афганістану – знакова подія для цілої країни. Про це в коментарі УНН сказав голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький.

«На Західній Україні це перший такий заклад, та ще й в такому унікальному місці. Без перебільшення це можна назвати знаменною подією для України», — зазначив С.Червонописький.

Голова УСВА наголосив, що сподівається на появу таких санаторіїв по всій країні. За його словами, наразі в Україні є лише один подібний заклад, який знаходиться в Одесі.

«Я радий, що влада Волинської області не залишається осторонь від проблем афганців», — підкреслив С.Червонописький.

Раніше повідомлялося, що біля о.Світязь Шацького району Волинської області збудують санаторій для ветеранів Афганістану.

Подібний санаторій — перший оздоровчий заклад подібного типу в Західній Україні. Про це повідомив голова обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович сьогодні на зустрічі керівництва області з представниками громадських організацій ветеранів військових та правоохоронних органів.

За словами Г.Павловича, члени організації порушували питання будівництва лікувально-оздоровчого закладу перед владою упродовж 4 років. Однак, справу не було зрушено з місця. І лише у цьому році за сприяння голови облдержадміністрації Бориса Клімчука діалог вдалося вивести на конструктивний рівень.

Восени за кошти обласного благодійного фонду «Рідна Волинь» розпочато перший етап будівництва санаторію, другий — продовжать наступного року.

«У цьому центрі оздоровлюватимуться насамперед діти-чорнобильці, діти, батьки яких загинули під час аварії на ЧАЕС, ліквідатори», — підкреслив Григорій Павлович. Він додав, що путівки для оздоровлення будуть надаватися саме громадською організацією.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути