chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні обговорять рівність жінок та чоловіків

25 жовтня 2011 о 11:07

У рамках головування України в Комітеті міністрів Ради Європи розпочала свою роботу дводенна Міжнародна конференція «Сучасні тенденції розвитку національних механізмів забезпечення рівності жінок та чоловіків у європейських країнах», передає кореспондент УНН.

«У зв’язку з проголошенням Україною курсу на європейську інтеграцію, питання гендерної рівності, які є пріоритетними для ЄС, набувають особливого значення для української держави», — сказав віце-прем’єр-міністр – міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.

В свою чергу, в.о. Директора Представництва ПРООН в Україні Олена Панова констатувала, що на сьогодні Україна накопичила значну інституційну пам’ять, досвід, знання та інформацію у галузі забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків.

«Ми очікуємо, що ця конференція дозволить країнам, що мають великий досвід у відстоюванні ідей гендерної рівності, виступити мотиваторами та заохотити Україну здійснити великий крок на зустріч досягненню рівності жінок та чоловіків», — зауважила вона.

Зазначимо, що на конференцію з’їхались представники Іспанії, Туреччини, Молдови, Польщі, Греції, Франції, Швеції, Сербії, Ірландії, Словенії, Хорватії, Португалії, Австрії, Норвегії та України.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути