chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці руйнують будинок, де жила Леся Українка

20 жовтня 2011 о 10:36

Через надбудову двох додаткових поверхів розвалюється будинок по вулиці Саксаганського, 103, в якому з 1911 по 1913 року жила письменниця Леся Українка.

Як повідомляється, пам'ятка почала руйнуватися, бо мешканка останнього поверху, ігноруючи архітектурні норми, правила безпеки та права інших мешканців будинку, почала будівництво на даху.

Через надмірне навантаження старі стіни будинку почали руйнуватись і тріскатися.

Мешканці будинку звернулись зі скаргами до міліції.

Однак начальник Голосіївського райуправління капітан міліції О. В. Рожаєв 12 вересня постановив що «ніякі роботи на даху на даний час не ведуться». Неймовірно, але саме цього дня будинок на Саксаганського, 103 будинок перевірив відділ пожежного нагляду, до якого мешканці також звернулись зі скаргами. Висновок перевірки категоричний: "у сходовій клітині влаштовані дерев'яні конструкції, які перешкоджають евакуації людей.

Крім того, головний інженер повідомив, що у разі продовження будівництва на даху, частина цегли над вікнами нижніх квартир може завалитися. Також він нагадав, що у фірми-забудовника досі немає проекту теплопостачання.

Припис на усунення порушень вимог пожежної безпеки передали замовниці будівництва, однак та його проігнорувала.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути