chrome firefox opera safari iexplorer

У суботу в Києві відбудеться свято «Україна – країна найсильніших людей»

07 жовтня 2011 о 09:09

8 жовтня 2011 року виповнюється 140 років з дня народження непереможного українського борця, шестиразового чемпіона світу з боротьби, символу сили духу і тіла – Івана Піддубного, який народився у селі Красенівка Чорнобаївського району Черкаської області.

З нагоди цієї дати, яка спонукає в інформуванні про спортивну та громадську діяльність Івана Піддубного вийти за межі Черкащини, Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» спільно з Центром народознавства «Козак Мамай» проведуть акцію «Україна – країна найсильніших людей».

В цей день діти матимуть можливість зустрітися і взяти участь у майстер-класах олімпійських чемпіонів та переможців міжнародних змагань у силових єдиноборствах, які протягом останніх років примножували славу непереможного Івана Піддубного на міжнародних аренах, пропагуючи Україну, як країну сильних людей.

Так, програмою святкування, яке розпочнеться в «Мамаєвій слободі», що у Києві (вул. Михайла Донця, 2), 8 жовтня об 11.00 передбачені урочисті заходи, а також показові бої, виступи та змагання серед школярів на звання найсильніших та найспритніших на святі.

У святкуванні візьмуть участь відомі українські спортсмени, що перемагали на міжнародних змаганнях у силових видах спорту, зокрема, перший олімпійський чемпіон незалежної України, борець В’ячеслав Олійник, призер Олімпійських ігор, важкоатлет Денис Готфрід,  олімпійський чемпіон,  фехтувальник Вадим Гутцайт, чемпіон світу з гирьового спорту Микола Ткачук та інші.

Програма свята

11.00 — молебень в козацькій церкві Покрова Пресвятої Богородиці на «Мамаєвій Слободі»

12.00 -  урочисте відкриття свята на Слобідському ярмарковому майдані. Показовий виступ найкращого в Європі каскадерського кінного козацького підрозділу під орудою Наказного Отамана Олега Юрчишина.

12.30 - – показові виступи (бої) кращих українських представників класичної та вільної боротьби, гирьового спорту.

13.00 — показовий виступ видатного українського спортсмена, чемпіона України з пауерліфтингу, неодноразового рекордсмена Книги рекордів Гіннеса Дмитра Халаджі

13.30 -– змагання на звання найсильніших та найспритніших на святі.

14.00 — нагородження переможців змагань. Закриття свята.

«Рідна країна»

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути