chrome firefox opera safari iexplorer

Закордонним приватним компаніям дозволять рубати українські ліси

11 жовтня 2011 о 15:21

Державне агентство лісових ресурсів України готується впустити на ринок лісозаготівлі приватні компанії, в тому числі — зарубіжні, повідомив голова Держлісагентства Віктор Сівець.

«Поступово рухаємося в напрямку передачі послуг приватному бізнесу. Це заготівля, це транспортування, це посадка лісу. Тому, якщо у вас є хороші підрядники — ми готові прийняти їх в Україні, щоб вони організовували процес лісозаготівлі. Є такий цікавий досвід і те, що компанії польські пройшли. Ми готові приймати їх, обговорювати і домовлятися, щоб вони надавали послуги в Україні», — звернувся він до польських колег.

Сівець наголосив, що особливо це стосується карпатського регіону, Львівщини, Закарпаття та Чернівецької області — регіонів, в яких зосереджені основні лісові ресурси України.

Також чиновник поінформував, що за дев'ять місяців 2011 р. реалізація продукції підприємствами Держлісагентства збільшилася на 40%, прибуток — на 1 мільярд гривень порівняно з відповідним періодом 2010 р. Планується, що за підсумками 2011 р. прибуток складе 5 мільярдів гривень.

Нагадаємо, на думку експертів, неконтрольована вирубка лісів Карпат призводить до регулярних повеней у регіоні.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля Здорова

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути